MUŞ / BULANIK - Çaygeldi Ortaokulu

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan bir projedir.

Bu proje kapsamında öğrencilerimiz tarafından aralık ayı etkinliği olarak "Yunus Emre - Gönül Çalabın Tahtı" konulu çalışmalar yapıldı.

Ara

Ekm

Bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirdik. Başarılarının devamını dileriz.

Ekm

Oyunun en değerli öğrenme yöntemi olduğuna inandığımız okulumuzda, öğretmenlerimizle birlikte bahçemizi öğrencilerimizin keyifli oyunlar oynayabileceği bir alan olarak tasarladık.

Ekm

"Kitapları seviyor musunuz öyleyse hayatınız boyunca mutlu olacaksınız demektir." Jules Chore'nin bu sözünden yolan çıkan, hayata umutla ve mutlulukla bakan, okumanın değerini ve önemini bilen öğrenciler yetiştirebilme gayesiyle öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte her gün okuma saati uygulaması düzenliyoruz. Birlikte okumanın keyfine varan öğrencilerimiz, kitapların büyülü dünyasına yolculuk ederek okudukları kitabı anlama, yorumlama, ana fikir oluşturma gibi kazanımları edinmiş oluyorlar.

Eyl

Her yıl eylül ayının ikinci haftasına denk gelen Dünya İlk Yardım Günü'nü "Sen de okulunda ve yaşadığın şehirde ilk yardım kahramanı ol" temasıyla, ilk yardıma yönelik farkındalık oluşturacak çeşitli etkinliklerle okulumuzda kutladık.

Mrt

Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı yapıldı. . Öğrencilerimiz günün anlam ve önemini anlatan şiir ve yazılarını okudular.Öğretmenimiz Gizem Kübra DİKTAŞ önderliğinde öğrencilerimiz orotoryo gösterilerini sundular. Program sonunda ilkokul ve ortaokullar arasında İstiklâl Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenledik. İlkokul'da 3.sınıf öğrencimiz Leyla TOHUMCU, ortaokul'da ise 5. sınıf öğrencimiz Yağmur TOHUMCU birinci olmuştur.Programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın.

Mrt

Deprem Haftası'nda dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde öğrencilerimizin depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması,  depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla tatbikat yapılmış, örenciler bilgilendirilmiştir.